Facebook Pixel

Nyheter

 1. Apple låser iPhone-batterier för att hindra reparationer

  Apple låser iPhone-batterier för att hindra reparationer

  Genom att aktivera ett latent programvarulås på sina senaste iPhones tillkännager Apple slagkraftigt en ny drastisk policy: endast Apple-batterier fungerar i iPhones, och endast Apple kan installera dem. 

  Om du byter ut batteriet i den senaste iPhone kommer det upp ett meddelande i Inställningar > Batteri, bredvid Batteristatus, som säger att batteriet behöver servas. Ett meddelande om ”Service” innebär vanligtvis att batteriet är på upphällningen och behöver bytas ut. Men det här meddelandet är fortfarande kvar även efter att du satt in ett helt nytt batteri. Och nu till det riktigt allvarliga problemet: våra tester bekräftar att även om man byter till ett äkta Apple-batteri kommer ”Servicemeddelandet” än

  Läs mer »
 2. IPhone köpguide

  IPhone Köpguide

   

  2007 var året då Apple släppte den första iPhonen vilket startade eran med nya smartphones. De och Googles Android är dem som nu dominerar. Apple brukar som regel släppa en iPhone om året samtidigt som de rear ut de äldre modellerna.  

   

  iPhone vs Android 

   

  Både Android och iPhone är lika i sina plattformar. En stor skillnad är att Android smartphones kan produceras av olika tillverkare men det är Google som står för operativsystemet. Detta leder till att det finns en större mängd av Androida telefoner, större prisskillnader men sämre integration mellan mjukvara och hårdvara.  

   

  Läs mer »
 3. Viktig information om iPhone batterier

  Viktig information om iPhone batterier 

   

  Det var inte så länge sedan - december 2017 - Apple medgav att de verkligen bromsade iPhones med avsikt. Uppenbarligen var detta för att se till att du inte ville kasta din telefon mot en vägg efter en OS-uppgradering eftersom batterierna inuti blev överbelastade och ibland orsakade oväntade avstängningar. Apple begränsade batteriets koppling till CPU (processor) på äldre iPhones så att batteriet skulle hålla lite längre och avstängningar skulle upphöra. 

    

  Detta upptäcktes när du bytte ut ett batteri som satt i äldre iPhones och plötsligt fick tillbaka full prestanda. Det skulle ha varit bra - om allmänheten hade fått höra om det i förväg. 

  Läs mer »
 4. IPhone SE 2020: Vad är nytt?

  IPhone SE 2020: Vad är nytt?
  Läs mer »
 5. Allt du behöver veta om iPhone XR

  Allt du behöver veta om iPhone XR
  Läs mer »
 6. IPhone X kontra iPhone Xs

  IPhone X kontra iPhone Xs
  Läs mer »
 7. IPhone X recension

  IPhone X recension

  IPhone X är superhäftig - läs varför 

   

  Går du i tankarna på att skaffa dig en begagnad iPhone X? 

   

  Är du helt novis på modellen så kan vi glädjande berätta att den är grym och ger en fin känsla att hålla i handen. Nackdelarna med denna smartphone är få - den enda är egentligen att glaset är lite extra känsligt som kan vara dyrt att byta (vi tar upp detta längre ner i artikeln).  

  Läs mer »
 8. Fem Tips för att hålla din iPhone i skick

  Fem Tips för att hålla din iPhone i skick
  Läs mer »
 9. Vad gör iPhone 8 till en så bra telefon?

  Vad gör iPhone 8 till en så bra telefon?
  Vad gör iPhone 8 till en så bra telefon?
  Läs mer »