Facebook Pixel

Mobiler

Begagnade mobiltelefoner

iXpress är experter på begagnade mobiltelefoner. I vårt utbud hittar du mobiltelefoner från välkända tillverkare som iPhone och Samsung. Alla telefoner testas noggrant, repareras och nollställs till fabriksinställningar. Efter kontroller får varje telefon en gradering och prissätts därefter innan de läggs ut till försäljning.

Vilka är skillnaderna mellan A, B och C-grade förhållanden?

Vi använder termerna A, B och C för att beskriva det kosmetiska skicket för de enheter vi säljer. Oavsett kosmetiskt skick är alla iXpress-certifierade enheter garanterat 100 % perfekt funktionella.

A

Det bästa skicket iXpress har att erbjuda. Skärmen och enheten på enheten är i utmärkt skick.

B

Skärmarna på dessa enheter är i mycket gott skick. Det finns lätta repor eller hack som inte påverkar telefonens funktionalitet.

C

Skärmarna på dessa enheter är i gott skick. Det finns en del slitage som inte påverkar telefonens funktion. Dessa enheter har prissatts till det lägsta priset för att hjälpa dig att spara pengar på en telefon som fungerar bra.

Bästsäljare

Stäng

Fördelar med en begagnad mobil

Du sparar stort. Du kan hitta en begagnad iPhone för så lite som 1099 kr hos iXpress, vi är en e-handel för begagnad elektronik med ett stort utbud av begagnade telefoner. Beroende på vilken grade du väljer kan din begagnade telefon komma med några dings och repor, men dina besparingar kommer enkelt att täcka kostnaden för ett fall för att dölja dessa brister.

Du får mer förvaring för mindre. Nya telefoner erbjuder en standard 32 GB lagring, och du måste betala ca 1000 kr extra för att komma upp till 128GB. Så är inte fallet med begagnade telefoner. 

Du hjälper miljön. Svenskar genererar miljontals ton elektroniskt avfall varje år, varav en stor del är gamla mobiltelefoner. Telefonerna staplas på soptippar i Sverige och utomlands, där de sipprar skadliga kemikalier i jord, vatten och luft. Att köpa en begagnad telefon är ett litet steg för att minska flödet av e-avfall.

Du svettas inte den spruckna skärmen (lika mycket). Barn får nu sin första smartphone redan vid 10 års ålder, och oddsen för att din femteklassare tappar den nya smarttelefonen är höga. Du kan minimera dina potentiella förluster genom att köpa begagnade telefoner som inte kostar skjortan.

När du ska köpa nya

Begagnade mobiler är nästan alltid det billigare alternativet, men det finns några skäl att överväga att köpa en ny enhet:

Ett erjudande som är för bra för att missa.  Stora operatörer kör ofta kampanjer som erbjuder stora rabatter, inklusive en smartphone, få en gratis. Erbjudanden som dessa kan vara svåra att motstå, särskilt om kostnaden för två nya telefoner är mindre än en begagnad telefon.

Du vill ha en längre livscykel för din telefon.  Mobiltelefoner, datorer och annan elektronik, har en begränsad livslängd. När du köper en ny telefon får du den i början av dess livscykel.

Att köpa en begagnad mobiltelefon är det miljövänliga alternativet

De flesta mobiltelefoner har en förvånansvärt kort livslängd. Mobilnäten och tillverkarna har lärt oss att byta våra telefoner varje år eller två, trots att de fortfarande fungerar perfekt.

Detta innebär naturligtvis att vi spenderar mer än vi behöver på teknik. Men denna ständiga uppgradering skapar också enorma mängder avfall.

Det finns nästan lika många telefoner som används på vår planet som det finns människor. Vi byter ut våra telefoner mindre än vi brukade, men vi köper fortfarande nya enheter till en anmärkningsvärd (och vissa skulle säga ohållbar) takt.

Om du är medveten om din påverkan på miljön är en begagnad mobiltelefon ett bättre val.

Begagnade mobiltelefoner är det hållbara alternativet

I vissa fall har en telefon skadats bortom reparation och måste uppenbarligen bytas ut. Men att köpa nytt är inte smart eller miljövänligt.

Att köpa en begagnad mobil minskar avfallet, uppmuntrar tillverkarna att agera mer ansvarsfullt och är bra för plånboken.

När det är dags att uppgradera kan du göra två saker: sälja din telefon till ett företag som kommer att återvinna den eller sälja den till någon annan och köpa en begagnad mobiltelefon som ersättning.

Men det är inte bara upp till dig. Om smartphoneindustrin ska undvika enorma miljöskador måste den börja titta på fler sätt att återvinna de telefoner vi inte längre behöver. Att köpa begagnat är ett bra sätt att visa dem att efterfrågan på hållbar produktion finns.

 

Experter på begagnade mobiltelefoner

iXpress är en av Sveriges största återförsäljare av de ledande begagnade iPhones och begagnade Samsung. Genom att köpa begagnade telefoner, testa dem noggrant och sedan sälja dem vidare till återförsäljare gör vi vår del i att se till att ingen telefon slösas bort och varje enhet används till sin fulla potential.

Vi har även mobiltelefoner i vår butik i Malmö där du kan se och känna innan du handlar. Välkommen!

Stäng