IPHONE X VS IPHONE XS 

Vilken modell ska du köpa och vad är egentligen skillnaderna? 

I denna artikel beskriver vi de två olika iPhone-modellerna iPhone XS och X. 

 

Först ut: Färg! 

  • IPhone X kommer i två färger - silver (som är nästa vit) och rymdgrå (som är som svart). 

 

  • IPhone XS har både dessa två färger men även en till, guld. 

 

Så, till tekniken. IPhone XS har ett nytt Bionic Chip som Apple säger ska öka hastigheten och prestandan på telefonen, och detta stämmer. Dock är iPhone X en hög presterande smartphone trots det lite äldre chippet.  

 

IPhone XS är vattentålig ner till två meters djup upp till 30 min vilket är en meter mer än iPhone X: 

 

IPhone XS har tre storlekar i minne: 64 GB, 256 GB och 512 GB medans iPhone X bara har 64 GB och 256 GB. 

 

Vad det gäller storlek på dimensionen på telefon så är de lika stora men XS väger 177 gram iställer för de 174 gram som X väger. 

 

Kameran, hur skiljer den sig åt?  Båda modellerna har väldigt imponerande teknik inbyggt. IPhone XS är dock lite mer avancerad.  

 

XS kommer med ett mer avancerat porträttläge som gör det möjligt att bättre justera skärpedjupet och har en även en bokeh-effekt. 

Bilder med mindre ljus blir bättre på iPhone XS då den har sex effekter: naturligt ljus, studioljus, konturljus, scenljus, scenljus mono och svartvitt high key-ljus mot X:en fem där det svartvita high key-ljus saknas. 

 

IPhone XS har Smart HDR för bilder medans X:en Automatisk HDR för bilder, vilket gör att foton blir av bättre kvalité pga snabbare sensorer och mindre lagg. Iphone XS har även vad det gäller videoinspelning av video i 1080p hd med 30 eller 60 bilder/s samt filmisk videostabilisering (1080p och 720p) och utökat dynamiskt omfång för video med 30 bilder/s. Detta saknar iPhone X.  

 

Batteriet på X:en har två timmar längre batteritid än iPhone 7 och XS har då två 30 minuter längre än iPhone X.  

 

Båda telefonerna har många identiska kvaliteter som t ex trådlös laddning, OLED skärm och Face ID. Båda två är alltså väldigt bra modeller och värda pengarna! 

 

iXpress är specialiserade på att erbjuda en expressreparationstjänst för smartphones, surfplattor och datorer tillsammans med ett brett utbud av mobiltillbehör och begagande telefoner. Sedan lanseringen 2016 har iXpress vuxit till att vara Malmös ledande serviceverkstad för smartphones och en av Sveriges största återförsäljare av begagnade telefoner! Vi är stolta över att kunna erbjuda en expressreparationstjänst som drivs av våra iXpress-ackrediterade tekniker, på plats i vår butik, och alla våra skärmreparationer stöds av livstidsgaranti *