Apple watch series 4 recension
apple_watch_4

Apple watch är den viktigaste produkt Apple någonsin har gjort och series 4 är den viktigaste Apple watch hittills. 

Apple watch är den viktigaste produkt Apple någonsin har gjort. Det är ingen överdrift. Och du är verkligen den mest bakåtsträvande människan om du kallar denna produkt för dålig. 

För Apple watch räddar liv. Och den gör det om och om igen. 

Genom att hålla sig uppkopplad till dig och hålla dig uppdaterad, även när tider krisar eller det är en nödsituation, genom att uppmuntra dig till att hålla dig aktiv, regelbundet, vara pålitlig, använda sig av kvantifierbara data och genom att varna dig för potentiellt livshotande förhållande och situationer före de hotar ditt liv, har Apple watch konsekvent, upprepande gånger, verkligen räddat liv. 

Visst telefoner räddar liv. Plattor. Datorer. Helikoptrar. Ultraljud. Mycket teknologi, gammal som ny, medicinsk som generell teknik räddar liv. Absolut. Men Apple watch är unikt positionerad för att göra det på ett dedikerat och ihärdigt sätt. Och med series 4 fördubblar inte Apple sina nuvarande funktioner utan de tredubblar, de förbättrar anslutningen, aktivitet mätare och klockans livslängd. 

Den har även en ny, större kant-till-kant-design, för om du ska leva längre och hälsosammare, kommer du vilja se bättre ut samtidigt som du har kul på vägen. 

Är Apple watch series 4 perfekt? Nä, självklar inte. Den fattas fortfarande några kärnfunktioner som alltid. Den har också ett utgångspris på 3999 kr eller 4999 kr om du vill ha den med mobilt nätverk vilket är ett ganska saftigt pris jämfört med vad folk vill betala. 

Apple_watch_4

Men är Apple watch series 4 tillräckligt bra för att du seriöst ska överväga en uppgradering eller skaffa en dator på din arm för första gången? Det är frågan, och det är med den frågan jag har klurat på senaste veckan samtidigt som jag burit på min 44mm rymdgråa modell. 

Här är svaren. 

Apple watch series 4: I korthet 

För människor som vill ha: 

  • Större skärm 
  • Snabbare prestanda 
  • Inbyggt EKG 
  • Fallavkänning 
  • Längre batteritid för träningar 

Inte för personer som vill ha: 

  • Android-kompatibilitet 
  • Alltid korrekt tid 
  • Anpassade urtavlor 
  • Veckolångt batteri 

Apple Watch Series 4 Display 

Apple gillar att prata om att stänga alla ringar, men de senaste fyra åren har det funnits en stor, svart ring som inte ens Apple kunde stänga: ramen runt Apple Watch-skärmen. 

Vi har alltid haft bekymmer med ramar - de tjocka, platta mattorna som ramar in bildskärmens konstverk. De hjälpte till att hysa alla viktiga, interna komponenter men bidrog inte med något informativt för användaren. Och därför måste de försvinna. 

Att få bort dem tog tid och teknik. Apple fick dit iPhone X först och klämde ihop skärmen från plusstorlek till det vanliga höljet. Nu gör det samma sak med Watch, klämmer fast den 42 mm stora skärmen i det 38 mm stora höljet och en ännu större skärm i det 42 mm stora höljet. 35% respektive 32% större. (En ny teknik som kallas låg tempererad polykristallin oxid, eller LTPO, hjälper till att förbättra energieffektiviteten genom att låta uppdateringshastigheten sjunka för statiskt innehåll som foton.) 

Det är ett slut inte bara på ramarna utan även för att kompromissa. Om dina ögon tidigare sökte sig efter 42 mm-skärmen men din handled krävde 38 mm-fodralet, kan du nu få den nya 40 mm-klockan och få det bästa av båda världar. Om du gillade den gamla 42mm kan du nu uppskatta den nya 44mm klockan ännu mer. 

Precis som med iPhone X - känner du av ett mönster här? - utnyttjar Apple allt det nya skärmutrymmet. De inbyggda apparna och gränssnitten har tagits från kant-till-kant. Texten är större och lättare att läsa. Knapparna är större och lättare att trycka på. 

Det finns nya urtavlor som också visar upp det, inklusive Eld & Vatten (inte Fire & Ice, sorry), Ånga, och, Flytande Metall. De kommer från verklig materialfotografering och animeras för att dansa under skärmen och längs dess kanter. De kan gå över i helskärmsläge, men då kan de inte hålla några komplikationer och det är bara riktigt bra för att visa upp och skryta om tekniken. De kan också begränsas till cirklar, som inte ser lika imponerande ut, men frigör utrymme för några komplikationer - i princip ögon och ett leende. 

The Breathe face, som kommer i klassiska, lugna eller fokuserande smaker, låter dig centrera dig och återställa ett tillstånd av mindfulness via din handled. Den omedelbara tillgängligheten går på bekostnad av den fullständiga, guidade appupplevelsen - mer av en slurk än en full avnjutning. Men du kan trycka på ansiktet för att ta upp appen när du vill gå djupare. När det gäller komplikationer kan du hålla det rent eller lägga till samma smiley-layout som materialet möter. 

Det finns fortfarande inga anpassade urtavlor och Photos face saknar fortfarande tillräckligt med komplikationer för att göra det till en anständig lösning. Värre är att det fortfarande inte finns någon konstant tidvisning så det finns fortfarande inget sätt att subtilt, noggrant kontrollera vad klockan är utan att vrida handleden, knacka på skärmen eller på annat sätt signalera till absolut alla omkring dig att "Du utmattar mig, Jag räknar sekunderna tills jag kan komma ifrån dig." 

Jag förstår att batteribudget fortfarande är begränsad, men vi är fyra versioner in och, smärtsamt, poetiskt, Apple Watchs eponyma funktion är fortfarande den största saknadenD et som behövs är en skärmsläckare som också är en ultrabesparande tidsbesparing. 

Där watch teamet verkligen fick in en fullträff är med den nya infografiska (analog) och infografiska Modul faces och deras "superkomplikationer"Glöm ögon-godis, dessa visar vad de nya kant-till-kant-skärmarna verkligen kan aktivera. 

Jag kallar dem "superkomplikationer" för, ett, jag gillar ordlekar på klockor, men två, de är inte bara större än standardkomplikationerna - de är informativa eskaleringar som lyckas bli tätare utan att offra läsbarheten. Edward Tuft skulle vara så stolt. 

På den Infografiska (analog) har du förutom timme, minut och sekundvisare också plats för fyra kilar i hörnen och fyra cirklar i mitten. På den Infografiska Modulen, förutom timme och minut - frustrerande, finns det fortfarande inget digitalt andra ansikte än det inte idealiska för alla tillfällen Aktivitetssidan - du kan också montera en liten rektangel uppe, fyra cirklar till vänster och längs botten och en gigantisk rektangel i mitten. 

Du kan fylla dem med kommunikationsappar och kontakter om du kör runt och spelar hemlig agent. Du kan fylla dem med världsklockor och spårare om du reser. Du kan fylla dem med träningsfunktioner om du vill träna. Eller så kan du mixa och matcha för att bäst passa dina genomsnittliga aktiviteter. 

Och de är så informationsrika. Till exempel. förutom den klassiska dag och datum, böjer kalendern ditt nästa möte längst upp längs urtavlan. Timern visar hur mycket tid som har gått och hur mycket som återstår längs den totala varaktigheten. Vädret visar inte bara den aktuella temperaturen utan också var den är relativt till dagens högsta och lägsta temperatur. Det är inte bara positionen längs en kurva - även färgen ger ytterligare data, som relativ svalka eller värme. 

Utvecklare kan ansluta till alla nya "superkomplikationer" genom uppdateringar av ClockKit. Och det är där det riktiga roliga börjar. 

Apple Watch Series 4 Fodral 

Det nya designspråket är inte överraskande bara kurvor eller iPhone X. Resultatet är ett Apple Watch-höljet är tunnare men rymligare, större i yta men mindre i volym - du vet, det tricket Apples industriella designteam fortsätter att klara av. 

Jag kan inte säga om den verkligen känns lättare och plattare på min handled eller om det bara är en sensorisk illusion. Den mänskliga hjärnan har en otäck vana att utplåna objektiva mått som millimeter och milligram för subjektiv kännas som nytt och glänsande. Mina manschetter säger att det inte riktigt passar under dem än de tidigare modellerna gjorde, men vi kommer dit. 

Det har dock ett pris. För allt som Apple ger oss med den här nya designen tar de bort något från detaljerna och materialet. 

Först är roséguld. Apple tog bort det helt från iPhone X förra året och effektivt från iPhone 8 genom att slå ihop det med den gamla champagnefärgen för att skapa en ny, rodnande hybrid. I år gör Apple samma sak med Watch.  

Detta nya, enhetliga guld är i mina ögon bara en nyans djupare än rodnad. Det fortsätter Apples tradition att erbjuda något som ser överdådigt ut, till och med over-the-top, men inte billig eller brokig. Du kan få den på aluminiummodellen, tillsammans med silver och rymdgrå. 

Helt nytt för i år, är att du kan få guld på modellen i rostfritt stål. Det matchar det nya stålguldet på nya iPhone XS och iPhone XS Max, om du vill att allt matchar. Du kan inte anodisera stål som aluminium, så Apple använder en fysisk ångavsättningsprocess (PVD) för att uppnå guldutseendet. Det liknar vad Apple har gjort med Space Black Watch sedan lanseringen. Den modellen använder en diamantliknande kol (DLC) typ av PVD, vilket ger en otroligt hård, reptålig yta. Inte all PVD är DLC, men den här ska vara ungefär lika tuff. Och om PVD inte är din grej, kan du fortfarande få stålklockan med polerad silverfinish. 

Det nya stålguldet kostar också: Apple gjorde plats för det genom att radera keramiken som om de vore ramar. 

Efter att ha lanserat den ursprungliga klockan med 18K gula och rosé guldutgåvor, marknadsförde Apple ner det till en enda vit keramisk upplaga för serie 2 och expanderade sedan tillbaka till en vit och en grå keramisk upplaga för serie 3. Keramik är en häftklammer av avancerade klockor och jag gillade det tillräckligt för att köpa det båda åren som det erbjöds. Jag kommer att sörja över förlusten. Särskilt för att guld är min grej. Apple känner dock till sina siffror bäst, så jag antar att stål kommer att ha en lång regeringstid ovanpå material och prisdiagram. 

Förhoppningsvis kommer det att vara tillräckligt framgångsrikt för att Apple ska ha råd att börja erbjuda eller inkludera mer än bara polerade silverspännen i de avancerade bandlådorna... 

Med serie 3 var LTE-modellerna identifierbara med en röd prick på Digital Crown-flärpen. Medan utseendet inte var okänt i klockvärlden, kolliderade det ofta så att det var fult och var alltid något du inte kunde missa. 

På serie 4 ersätts pricken med en lite mindre törstig röd ring. LTE-iPads verkar överleva bra utan röda strömbrytare, så jag är inte säker på varför klockan känner behovet av att vara så bullriga här. Icke-LTE-modellerna har däremot en mycket klassigare svart ring. 

Insidan av Digital Crown har också om designats. Apple ökade antalet komponenter inuti mekanismen med 21% men minskade den totala storleken med 30%. Det är nördig information som bara kommer att tilltala människor som är intresserade av hur Apple fortsätter att pumpa in mer batterifyllning i höljet. Det som kommer att tilltala alla är de nya haptikerna. Samma som Force Touch och 3D Touch, det använder det faktum att våra sinnen är en lögn och våra fingrar är proprioceptiva lögnare för att avge vibrationer som känns, för alla ändamål, som exakta, stegvisa klick. 

Den är avsedd att låta dig bläddra i gränssnittet utan att ditt knubbiga mänskliga finger blockerar skärmen. Eftersom jag är mer en iPhone-person än en Watch-person har jag ändå hållit mig fast vid att knacka med mina knubbiga mänskliga fingrar, förutom i fall där en lista vägrar att rulla med någon annan mekanism än kronan. Då minns jag att funktionen finns. 

Det nya klickandet känns absolut mer exakt och roligare att använda. Det är iögonfallande, inte riktigt som AirPods-fodralet. Jag är inte säker på att det är tillräckligt för att bryta mig om mina dåliga vanor ännu, men jag tror mycket på framtiden för det taktila gränssnittet och jag gillar väldigt mycket var Apple är på väg. 

Sidoknappen är borta men fortfarande en riktig knapp. Det gör inte serie 4 mer vattentålig eller "simningssäker" än serie 3 var. Det är fortfarande detsamma. Men det gör det lite svårare att hitta med bara fingret, vilket kan vara ett tillgänglighetsproblem. Om du inte är van vid Apple Watch-konventioner kan du fortfarande känna att något finns där, det kan bara kräva lite experiment eller tydlig information för att hjälpa dig att räkna ut vad det är. Om du är van vid Apple Watch kommer du inte ens att märka vad du inte märker - du trycker bara på sidan så fungerar det, samma som alltid. 

Mellan kronan och sidoknappen är den flyttade mikrofonen. Apple säger att det flyttades för att minska ekot. Nu har jag aldrig haft problem med eko på Series 3, men Series 4 har också ett omdesignat högtalarsystem som är mycket högre än tidigare. Och jag gissar om mikrofonen inte flyttades, då skulle det bli eko. Eftersom allt från Siri till samtal är nu basigt. 

Det låter fortfarande "rymligt" i andra änden, och det är fortfarande tydligare bredvid din mun än vid armlängden, men om allt annat är tyst, kan jag hålla en konversation från ett dussin meter bort och från en enhet som är mindre än ett ballerinakex. Vilket är ganska fantastiskt. 

På botten är den nya sensoruppsättningen. Det är helt svart keramik och safir nu, även på aluminiummodellerna. Det finns en nyligen enhetlig optisk hjärtsensoruppsättning i mitten. Den använder fortfarande fyra separata element, de är bara ett kluster i mitten nu istället för att spännas runt. Den platsen har fått den helt nya elektriska hjärtsensorn. Mer om det om en stund. 

Det finns inget hack som på iPhone X eftersom det inte finns någon framåtvänd kameramodul som på iPhone X. (Borde det finnas en? Jag vet inte. Allt annat än det kortaste FaceTime-videosamtalet skulle inte bara vara strömkrävande, det skulle vara tröttsamt.) Men slutresultatet är detsamma: Det mest imponerande hårdvarupaketet som Apple någonsin har levererat. 

Apple Watch Series 4 Sensorer 

Den svarta keramik- och safirkristallplattan på Apple Watch Series 4 ser inte bara bättre ut i en Tony Stark Arc Reactor sätt, men det gör det verkligen. Det fungerar också bättre. Apple lade till den ursprungliga, optiska hjärtsensorn till den ursprungliga klockan för att få exakta kalorieräkningar. Det visade sig snabbt vara mycket mer kapabelt än så. Senast började Apple använda det för att upptäcka hjärtfrekvenser och varna dig så att du kan se din primärvårdsläkare för uppföljning. Det räddade liv. 

Med watchOS 5 kommer Apple Watch, utöver förhöjda hjärtfrekvenser, också att uppmärksamma långsamma hjärtfrekvenser. Du kan ställa in din egen tröskel och om den registreras i mer än 10 minuter kommer du att bli varnad. Det är dock inte bara toppar och dalar. watchOS 5 kommer att vara uppmärksam på oregelbunden hjärtrytm. Förmaksflimmer (FF) är svårt att upptäcka, och Apple Watch kommer inte att kunna upptäcka alla förekomster av FF. Men när och om det gör det kommer det att meddela dig så att du kan komma till din läkare och få det tittat på. Det är tillräckligt viktigt och tillräckligt nytt för att USA:s Food & Drug Administration har beviljat det "De Novo" - snygg latin för "ny" status. Det kommer att finnas tillgängligt för alla med en Apple Watch Series 1 eller senare i USA, i Health-appen, senare i år, och förhoppningsvis på många andra platser när andra nationella hälsotillsynsmyndigheter godkänner det. 

Likaså den nya EKG-appen. EKG är utbytbara akronymer för elektrokardiogram. Unikt för Apple Watch Series 4 och det är en ny elektrisk pulssensor som är uppdelad mellan en ring runt den optiska sensorn på baksidan och toppen av Digital Crown på sidan, den testar och registrerar tidpunkten och styrkan på din hjärtrytm. 

Det är ett enda ekvivalent test, där de flesta läkare använder sig av tolv avledningar, så data är begränsade. Det kräver också att du har klockan på handleden och fingret på din andra hand på Digital Crown, för att slutföra kretsen, i hela 30 sekunder för att kunna läsas av. Även då genererar den bara en PDF-rapport som du kan skicka till din kardiolog. 

Med andra ord är det fortfarande extremt begränsat. Men det kan säga om ditt hjärta har sinusrytm eller förmaksflimmer och kan ge kritiska, långvariga data som en del av din övergripande medicinska plan. Och återigen, rädda liv. 

Det kan också den nya fallavkänningen, som använder den nya accelerometern och gyroskopet för att avgöra när du har fallit och kan behöva nödhjälp. 

De nya rörelsesensorerna har dubbelt så stort dynamiskt område, tar prover åtta gånger snabbare och kan mäta upp till 32 g-krafter. Det låter dem identifiera de fysiska egenskaperna för ett fall, halkning eller snubbling, inklusive din armrörelse och acceleration och (snabb) retardation. När du hamnar på marken kan du omedelbart trycka på för att ringa räddningstjänsten och varna dina nödkontakter. Och, viktigt, om du inte börjar röra dig igen och går upp inom en minut kommer din Apple Watch att ringa åt dig. 

Apple testade inte specifikt fall som ett resultat av anfall eller våldsamma attacker, som kan ha väldigt olika mönster från halkningar eller snubblingar, men om Apple Watch upptäcker fallet och små eller isolerade rörelser åt sidan, om du inte står upp igen, ska den fortfarande ringa upp efter en minut. 

Eftersom någon som har haft nära och kära liv krossade t.o.m. så illa att de har gått bort i en fallolycka kan jag inte berätta hur viktigt denna funktion är för mig. Oavsett om det är för äldre familjemedlemmar som kan bryta benet efter en vurpa eller vänner som insisterar på  att köra mountainbike ensam, det räcker för att få mig att vilja att alla ska bära en Apple Watch Series 4. Och tillräckligt för att göra mig redo att beställ en själv till flera av dem. 

Hjärtligt tack till alla i teamet som skapade den här funktionen, version 1.0 som den fortfarande kan vara, en verklighet. 

Apple Watch Series 4 Insidan 

Varje stor handledsdator behöver, en bra dator. Apple har tillverkat ultralätta, ultraeffektiva system-i-paket (SiP) sedan den ursprungliga klockan och i år har den gått till 4. S4. Under ett år då Qualcomm tog det gamla, redan uppvärmda telefonchipet som det tidigare levererades för bärbara datorer och återanvände det om igen med lite ny co-processor-frostning, drev återigen Apple sitt branschledande kisel ytterligare en generation framåt. Ett år äldre och två gånger snabbare. 

Du märker prestandan när du till och med gör enkla saker som att svepa mellan de mer komplexa urtavlorna, ringa upp Siri eller köra igenom de förbättrade och nya funktionerna för kommunikation, hälsa och fitness. 

I år ökas också Apples trådlösa chipset i W-serien. W1 är inne i AirPods. W2 i Apple Watch Series 3. Nu har W3 kommit till Apple Watch Series 4. Det finns inte riktigt uppradade siffror, men den viktiga delen är detta: Bluetooth 5.0-stöd. Det gör allt från installation till synkronisering för överföring snabbare och mer energieffektivt. 

Den nya svarta keramik- och safirpanelen på baksidan är också nyligen RF-transparent. Så, den cellulära signalen kan inte bara passera genom toppen, runt skärmen, utan genom botten ... åtminstone ut från kanterna som inte blockeras av våra köttiga handleder. Det gör mobila nätverket också bättre, starkare och mer energieffektiv. 

Annars är LTE densamma, liksom 802.11b / g / n 2,4 GHz Wi-Fi. Det kan förväntas med tanke på begränsningarna för något som är lika stort som Apple Watch. Men jag vill fortfarande ha mer. Nej, inte Android-kompatibilitet. Det skulle bara vara ett kortvarigt stoppgap för de få människor som vill ha klockan men inte telefonen. Till skillnad från iTunes på Windows behöver Apple Watch inte leta någon annanstans för att öka sin marknad. Det är marknaden. Det behöver bara växa. Och det krävs inte mer beroende. Det kräver självständighet. 

iPhone och iPad tog sig loss från PC:n och gick all-in på iCloud med IOS 5. Det tar Apple Watch lite längre tid än watchOS 5 att bryta på samma sätt från iPhone, men när det väl gör det behöver det inget annat. Förutom din inloggning. 

Apple Watch Series 4 Remmar 

Lägg ner sågen och limpistolen: Apple Watch-remmen förblir 100% bakåt och framåt kompatibla. Det betyder att om du redan har band från en äldre, "mindre" Apple Watch kommer de att passa perfekt på den nya, "större" Apple Watch Series 4 och vice versa. 38 mm och 40 mm modeller använder exakt samma fäste, spår och snabbväxlingssystem, liksom 42 mm och 44 mm modeller. 

Bra också, annars skulle jag fortfarande skrynklas till en liten boll på Steve Jobs Theatres trappsteg och snyfta in i min överfyllda remlåda. Särskilt bra, för det ser ut som om vissa band har gått samma väg som ramen, keramiken och rosé guldet. Vävt nylon och klassiska spännen är dock borta. Jag älskar öglorna - de är som mjukisbyxor för handleden - men spännena klassade upp saker så jag hoppas att det inte är det sista vi har sett om dem. 

Till skillnad från tidigare år har inte heller Apple lagt till några nya remstilar. Kanske beror det på att all återstående frukt är högre hängande? Vi får vänta och se. 

Vad som finns kvar, förpackade, är sportband och sportöglor, i vit / snäckskal, svart eller rosa sand, och Nike sportband och Nike sportöglor i svart / antracit och topp vit / ren platina och Milanese, nu i silver, rymdsvart och guld. Ytterligare färger, inklusive nektarin, hibiskus, storm, indigo, skog, Cape Cod och pion, samt det moderna spännet och läderöglan finns också som efter-köp. 

De mest intressanta är också de dyraste: Hermès simple och double Tour. Det finns nya färger men det finns också nya multifärger. Och Apples gjorde även nya Hermès urtavlor till dem. 

Apple Watch Ekosystem  

Apple-produkter kallas ofta dyra. Men Apples formel är inget stort mysterium: Företaget säljer produkter med cirka 30% marginaler, ibland högre om det kan hantera det, ibland lägre om det verkligen vill driva adoption. Så frågan blir, vilket värde får du för dina pengar? 

Det finns naturligtvis hårdvaran, mjukvaran och tjänsterna. Maskinvaran är fortfarande den bästa i branschen. Programvaran har haft vissa upp- och nedgångar men är för närvarande på en stark uppåtgående kurva. Några av tjänsterna är utmärkta, som Apple News, Apple Music, Messages och mer. Andra, som Siri, är fortfarande ett pågående arbete. 

Men det finns mer än så. Det finns Apple Retail, som erbjuder gratis lektioner om ett brett utbud av ämnen, mest fokuserade på hur du kan få ut mer av de produkter du har köpt. Det finns också AppleCare, som kan förlänga din garanti till tre år och tillhandahåller inte bara butikstjänster utan även online- och telefonservice. 

Sedan finns det hur Apple Watch fungerar med allt annat Apple har: Hur det kan låsa upp din Mac, styra din Apple TV, hitta din iPhone, öppna och stänga dina HomeKit-tillbehör och så vidare. Och det finns ett otroligt brett utbud av appar och tillbehör som stöder Apple Watch, eftersom Apple Watch har tillhandahållit en konsekvent, stabil plattform och ett mål för dem att stödja. 

På det senaste inkomstsamtalen från Apple sa Tim Cook att han hade sett fall där Apple Watch hade drivit försäljningen av iPhone. Med andra ord, folk ville ha Apple Watch så mycket att de var villiga att få en iPhone bara för att göra det möjligt. 

Inget av det behöver göra Apple Watch värt det för dig, men allt detta bör tas med i jämförelser med andra klockor, smarta som dumma, vilket beslut du till slut fattar. 

Apple Watch Series 4 Slutsats 

Om du har en iPhone bör du ha en Apple Watch. Och du borde antagligen ha en serie 4. Om du inte har en alls, ge mig inget skit om att jag inte vill ha eller behöver en klocka eller en bärbar dator. Det var vad folk i en viss ålder brukade säga om alltid anslutna fickdatorer "telefoner", och nu tar vi dem helt för givet. 

Apple Watch kan inte ersätta din iPhone. Inte än. Men det kan rädda ditt liv och på sätt som jag hoppas desperat snart kommer att tas lika helt för givet. 

Den låter dig ha kul samtidigt som den håller dig säker. Den håller dig uppkopplad. Den motiverar dig att hålla dig aktiv. Men hela tiden ligger den också och väntar, redo att komma i handling när du behöver det. 

Om du simmar eller joggar och inte har din telefon men behöver hjälp eller om du är i en olycka och din telefon kastades utom räckhåll kan Apple Watch fortfarande ringa samtalet. Om din hjärtfrekvens är förhöjd eller långsam eller har en oregelbunden rytm, kan din Apple Watch varna dig och fortsätta samla in data så att du kan kontrollera med din läkare och se till att de har vad de behöver för att ge dig den hjälp du kan behöva. Om du klättrar uppför trappan eller vandrar på leden och du faller eller halkar eller snubblar och bokstavligen inte kan komma upp, kan Apple Watch ringa dina ICE kontakter. 

Om du har en äldre Apple Watch och funderar på att uppgradera, överväger om LTE eller inte för äldre modeller eller den nya designen och de nya sensorerna gör det värt för dig. Jag skulle argumentera för om du har series 0 eller series 1 är det ett självklart val att byta upp dig. För series 2 är det frestande. För series 3 ska du verkligen vilja ha de nya funktionerna, EKG och fallavkänning samt den nya designen. 

Om du inte har en Apple Watch ännu bör du skaffa en. Inte för att bärbar datoranslutning blir alltmer kapabel och i slutändan oundviklig, men det är och det kommer snart att vara. Men av den anledningen som jag sade i början och som fortfarande gäller: 

Den kan rädda ditt liv. 

Slutsats 

Om du inte har en Apple watch än borde du skaffa en, och förmodligen denna. Den kanske känns dyr och extravagant om du redan har en iPhone och en iPad, men här är saken: den kan rädda ditt liv på sätt som inget av de andra produkterna kan göra. 

Om du redan har en Apple watch, behöver du ta en ordentlig funderare på hur användbar den nya displayen är för din produktivitet och bekvämlighet, och hur kritisk de nya funktionerna EKG och fallavkänning kan vara för din hälsa och välbefinnande. Jag skulle argumentera för om du har series 0 eller series 1 är det ett självklart val att byta upp dig. För series 2 är det frestande. För series 3 ska du verkligen vilja ha de nya funktionerna och den nya designen.