Apple Watch Series 3 LTE Recension 

Apple Watch Series 3 LTE Recension 

Apple Watch 3 kommer inte att vara för alla än. Men det är en titt på framtiden för användare av 38 mm och 42 mm. 

Innan Apples officiella utlåtande om series 3 Apple Watch i september erkänner jag. Jag var orolig. Som ett troget fan av Apples 38 mm storlek älskade jag inte rykten om LTE-anslutning. LTE-nätverk är svåra och batteridränerande, och alla andra tillverkare på marknaden som har provat det har tvingats göra stora, klumpiga klockor som ser mer ut som 1980-talets ideal för handleds teknik än faktiska klockor för människor utan enormt stora handleder. 

Skulle Apple överge 38 mm-användarna i sin strävan att jaga efter den "sanna" drömmen - klockan som en fristående produkt? Eller skulle det inkludera 38 mm-användare men förstöra användarupplevelsen? Kan det faktiskt göra LTE användbart på den lilla klockan? 

Apples officiella debut på scenen lindrade min rädsla i några dagar, men sedan började tidiga recensioner av Series 3 trilla in med oro över anslutning. Medan de allra flesta av dessa problem verkar vara relaterade till ett Wi-Fi-fel, lämnade det mig fortfarande orolig. 

Jag har nu kunnat testa 38mm Series 3 LTE-modellen i 48 timmar, och jag har några tankar om allt detta. Liksom många av våra andra iMore-recensioner är detta ett levande dokument - jag planerar att uppdatera detta igen om ungefär en månad med mer långvariga testanteckningar och observationer, men för de av er som är nyfikna på mina första observationer, känslor och frågor över Apple Watch Serie 3 - läs vidare (eller titta nedan!). 

Låt oss prata om små klockor (och varför de är så svåra) 

Jag vill börja med ett uttalande som har varit sant sedan 2015: Apple är för närvarande det enda företaget i denna bransch som har nytänkande idéer på sina smartklockor under 42 mm. 

Det finns många smartklockor ute i världen. Nästan alla modeföretag, teknologitillverkare eller fitnessföretag har minst en enhet som de marknadsför som någon slags "smartwatch", men inte en enda av dem tänker aktivt på en fullfjädrad klocka för alla vars handledsstorlek ser inte bra ut med en 44 mm rund ram. 

Och bara för att förtydliga lite här - jag tar inte upp det här för att ställa kvinnor mot män eller stilpreferenser. Det finns många kvinnor som gillar stora klockor och män som gillar små. Men i praktiken bär modevärlden stora stilklockor ganska löst på handleden. Du kan inte få det att fungera på en smartwatch om du vill ha korrekt träningsdata. Om du är en person med mindre handleder, har dina alternativ till stor del varit "använd ett smart band med begränsade prestationsalternativ", "bära ett gigantiskt solur fastspänd på din handled" eller köp en Apple Watch. 

Jag säger också detta för att påpeka att Apple aldrig behövde göra en 38 mm klocka. Konkurrenterna tror alla att marknaden inte behöver betjänas av något utöver ett fitnessband i armbandsformat. De har inte ens försökt producera en klocka i den storlekskategorin - till stor del för att det är svårt att försöka krympa komponenterna till den storleken samtidigt som de får en bra batteritid. Lägger du till LTE? Det är bara nonsens. 

Jag misstänker att en av anledningarna till att Apple tillverkade ett rektangulärt ansikte snarare än ett runt när Apple Watch först kom har att göra med 38 mm - samma allmänna storlek i en cirkulär modell är ett mycket svårare tekniskt problem. 

Apple kunde lätt ha tappat stöd för 38mm-klockan efter sin första generation, och de större tekniska samfunden skulle inte ha brytt sig: "Det fick hemskt batteritid jämfört med 42mm." "Vem bär ens den saken?" "Skärmen är så liten!" 

Men företaget slutade inte göra 38mm. Istället fördubblades det och gjorde storleken faktiskt användbar. Series 2 hade ordentlig batterilivslängd för hela dagen på sina mindre klockor, samtidigt som den behöll funktionsparitet med sitt 42 mm syskon. 

Jag använder och kämpar för 38 mm på grund av detta: Det är en triumf i teknik som Apple varje år får in allt de behöver i denna höljesstorlek utan att kompromissa med funktionerna. Företaget kunde lätt ha meddelat LTE som en enda fördel på 42 mm i år, mycket som porträttläge är begränsat till iPhone Plus. 

Men det gjorde de inte. Företaget räknade ut hur man bäddar in sin LTE-radio runt Apple Watch för att fixa sitt utrymmesproblem och erbjuda LTE till båda modellerna. 

Finns det kompromisser du får genom att ha en 38 mm över 42? Absolut. Du tappar batteriets livslängd och en större skärm, och appgränssnitt från tredje part tar inte alltid hänsyn till den mindre klockan när du gör beröringsmål. 

Men i stort sett är modellerna 38 mm och 42 mm identiska med slutanvändaren - och det är därför, för allt arbete Apple har lagt ner för att få LTE att fungera för Apple Watch, berömmer jag företaget för att de bryr sig och försöker att få detta att fungera. 

Apple Watch är ännu inte i sin perfekta, slutgiltiga form med series 3, men eftersom Apple tvingar sig till att förnya sig kan jag lätt förutse en tid där det kommer att bli - medan resten av branschen sitter och rullar tummarna, hävdar att ingen kommer att köpa mindre storlekar, så varför ens försöka? 

Men jag gör. Och jag tror att miljontals andra gör det också. 

Wi-Fi- och LTE-anslutningsfelet 

Innan jag går vidare in i resten av min recension, borde vi nog prata om elefanten i rummet: Series 3:s rapporterade LTE- och mobilproblem. Här är vad jag kan säga säkert efter mina tester. 

Den goda nyheten är att de rapporterade problemen kan justeras eller fixas av programvara - det här är inte ett hårdvaruproblem, vilket innebär att det är oerhört mycket lättare att lösa för slutanvändaren. Och Apples team arbetar sannolikt dygnet runt för att se till att LTE-klockupplevelsen förbättras. 

Som sagt, det finns definitivt ett Wi-Fi-fel. Jag stötte på det i fredags när jag åkte tåg; när jag bytte klockor, snarare än att min series 3-klocka anslöt till mobilt nätverk, försökte den ansluta till tågets nätverk. Ett snabbt "starta och stäng av flygplansläge" tycktes rätta till problemet, vilket jag kommer att rekommendera till alla andra som för närvarande har detta problem. 

Det här är ett olyckligt problem, och jag är ganska besviken över Apple för att uppmärksamma det så sent i processen - speciellt för att jag är säker på att äldre Apple-klockor har fallit på detta fel i flera år, men ingen märkte för att de skrev Wi-Fi-stöd för molnet i finstilt. 

Det gjorde verkligen jag. Jag har klagat i över ett år på att Apple inte har ett sätt att ange Wi-Fi-lösenord eller mellansidesannonser, men jag tänkte främst på nya nätverk - det slog mig inte ens tanken att memorerade nätverk skulle kunna störa Apple Watch. 

Men det är inte mitt jobb att fånga dessa buggar. Det är Apples. Och eftersom företaget inte gjorde det är det ett enormt svart märke som smutsar ner en annars spännande lansering. 

Bortsett från det felet, har jag hittat några andra problem med LTE på Apple Watch? Inte personligen. Jag har testat klockan som vandrade genom min hemstad, i olika parker, på tåg, ett hotell utan mobiltjänst under de senaste två dagarna - inklusive ett särskilt illa rekommenderat experiment för att sätta min iPhones SIM-kort i en Samsung-telefon för att få Apple Watch att fungera för Android-användare - utan några LTE-problem alls. 

Men som sagt, din körsträcka kan variera. Med olika operatörer, serviceområden och allt annat som ingår i mobilsignaler är jag inte förvånad över att se tidiga granskare ha problem. Lägg till det faktum att klockan vill hålla kontakten med din iPhone eller ett Wi-Fi-nätverk så länge som möjligt innan du byter till LTE (för att undvika att batteriet töms i onödan genom att leta efter en cellulär signal), och du har det perfekta receptet för potentiella problem. 

Gör dessa problem LTE-klockan till ett dåligt köp eller oanvändbar? Beror på hur du använder den. Som sagt har jag använt mina de senaste dagarna utan problem. Men om du har loggat in på många öppna Wi-Fi-nätverk (som Starbucks) på din iPhone i områden du ofta besöker, kan du ha konstiga anslutningar när du använder klockan utan en iPhone närvarande tills Apple trycker på en buggfix. 

Om du stöter på problem med mobilanslutning på klockan finns det åtminstone en ganska enkel lösning: Växla till flygplansläge till och från på din Apple Watch. Detta kopplar bort allt och startar om din mobilantenn så att enheten kan hitta i en ny signal. (Det är ett knep som jag har använt i flera år när jag har problem med min iPhone med mobila nätverk, och nu även för min klocka.) 

Hur är LTE + en mobiltjänst? 

Det kanske bästa beröm jag kan ge till någon produkt är när det fungerar, känns det sömlöst - något Apple Watch alltid har haft problem med tidigare när man hämtar data från iPhone. 

Förfrågningar till Siri har generellt förbättrats för watchOS 4-användare, men när de är LTE-drivna känns de nästan som magiska. Jag fick ofta svar på mina frågor nästan innan jag ställde dem, och Siri-rösten är en härlig liten kvittring i mina öron utan att vara för gnistrande. (Du kan alltid stänga av funktionen om du ogillar den.) 

watchOS 4 har definitivt gjort series 2 skickligare på snabba svar, särskilt när Siri har blivit ombedd om en första förfrågan. Men på mer komplexa frågor lyser Apple Watchs LTE-befogenheter i series 3. 

Vägbeskrivning är en stor fråga. På series 2 och äldre versioner var det ofta en chansning att be om vägbeskrivning direkt på klockan - ibland skulle det fungera, ibland skulle klockan inte ens ladda din nuvarande plats, än mindre något annat i Maps-ekosystemet. 

Series 3 är fortfarande långsammare än jag skulle vilja i vägbeskrivningsavdelningen, men den hittade vägbeskrivningar jag bad om inom en och en halv minut, däremot väntade jag en och en halv minut till på att min serie 2-klocka (ihopkopplad med en annan iPhone) skulle försöka lösa samma identiska fråga och gav så småningom upp. 

Samtalen är kristallklara, och både mobiltelefon- och FaceTime-ljudanslutningar fungerar utan problem, även om de båda är batteritjuvar och äter upp allt från 5–15 % av din strömkapacitet på 5–20 minuters samtal. Jag är lite nyfiken på vilket som drar mer batteri (FaceTime eller vanliga), och det är något jag planerar att testa snart. 

Det finns fortfarande uppgifter som Siri inte kan utföra, vilket är extra frustrerande när du inte har din iPhone med dig. Du kan till exempel inte ta en anteckning eller använda något av Siri-integrationsalternativen från tredje part. (Bristen på stöd för Uber-appen är särskilt skrämmande: Även om Siri inte kan tolka "ring en Uber", borde det åtminstone kunna öppna Uber-appen för mig att använda.) Om du frågar en fråga som kräver din iPhone även om du är borta från din enhet, kommer klockan fortfarande be dig "Fortsätt på iPhone", även om den inte har något sätt att utföra den uppgiften. 

Med det sagt, kan du fråga ett antal saker som jag inte visste, inklusive att visa bilder du tog förra året, spela musik och fråga Wikipedia (genom att säga "Wikipedia [din fråga]) eller WolframAlpha. 

Slutligen transportörsbegränsningar. Det finns några saker att täcka här: För det första, ja, det finns inget alternativ till roaming. En del av det har att göra med det tunna antalet LTE-band som är packade i varje regionspecifik modell (det finns sex - 3 av varje storlek) av Apple Watch, men jag antar att den stora grejen med det här är kostnaden roaming tar på batteriets liv. 

Större problem är dock begränsningar för enskilda operatörer. När du ställer in din series 3 via din iPhones Watch-app och öppnar upp din operatörsportal, blir du ombedd att betala en "månadsaccessavgift" för att i princip låta din Apple Watch få tillgång till din iPhones data. Det är ett sätt för operatörer att tjäna extra pengar, och jag är inte ett fan av det, men åtminstone får de oss inte att registrera oss för individuella planer eller låsa SIM-kort. 

Du kan byta till en annan operatör (inklusive de i ett annat land som stöds av din Apple Watch LTE-band) om du byter till eannan iPhoneversion, men inte förrän dess. Det finns inte ens ett alternativ att välja en annan operatör förrän din iPhone är installerad med klockan. 

När du väl har valt en operatör är du bunden av deras regler. AT&T till exempel tillåter inte att Apple Watch Series 3-användare ringa internationellt utan att iPhone är ansluten. Jag misslyckades också med att skicka ett vanligt SMS, men jag är inte helt säker på om det problemet var pga. nätverket eller en faktisk AT & T-begränsning. (iMessages, för vad det är värt, fungerar ganska bra även med din iPhone i flygplansläge.) 

Slutsats: Om du inte stöter på några LTE-problem känns det som en magisk klocka och det är oerhört bra att få klockan att kännas som den enhet jag ville ha från första dagen. 

Apple Watch 3 batterilivslängd 

Här är avsnittet jag ville börja min recension med innan allt galenskapen med LTE-problem och Wi-Fi-buggar uppdagades. Kan 38mm fungera en hel dag när du använder den som ett LTE-alternativ? 

Till största del. 

Under de få dagar jag testade, använde jag klockan ojämnt under en dag - ringde flera personer på mobil- och FaceTime-ljud, frågade Siri, tvingade klockan att använda sig av LTE genom att sätta min iPhone i flygplansläge, göra en skridskoåkningsträning - och bar den mer normalt nästa dag. 

På stresstestdagen började jag klockan 9 på cirka 100% batteri och aktiverade omedelbart flygplansläge på min telefon för att tvinga min klocka att använda LTE. Först ringde jag några 5-minuters samtal till mina föräldrar. Det sänkte batteriet några hack (97%), men inte för mycket. 

Efter det experimenterade jag med internationella samtal, FaceTime-samtal, iMessage-texter och SMS i ungefär en halvtimme. I slutet av sessionen hade jag 90% kvar. 

Jag bytte tillbaka till iPhone-anslutning runt 10:40 och fortsatte att arbeta på min dator och svarade enstaka meddelanden på min klocka. Klockan 13 när jag bröt för lunch var det cirka 84% kvar. 

Efter lunch började det roliga: Det nu vi testade en Apple Watch med en Android, vilket innebar att 38mm-klockan hölls helt på en LTE-anslutning medan vi försökte ringa några utgående och svara på några inkommande samtal, skicka meddelande iMessage och leta upp några vägbeskrivningar Maps. 

Klockan 16 när vi började filma för min Apple Watch-recension hade klockan 47% batteri kvar. 

Efter filmningen (som involverade både LTE-endast anslutning och iPhone) och skridskoåkningstest (tre korta skridskoövningar) stod klockan på 29% batteri, runt 17:00. 

Klockan 19 fick jag en 10% ladda-din-klocka-meddelande från min 38 mm klocka. Resultat: 10 timmar med cirka 3–4 timmar påtvingad LTE-anslutning och korta träningspass. Inte fantastisk batterilivslängd, men solid med tanke på allt jag tvingade den igenom. 

På den andra dagen uppförde sig klockan liknande i batteriförbrukning som min series 2, vilket gav mig hela 14–16 timmar med en kort promenadträning inkluderad i den perioden. 

Fungerar batterilivslängden på LTE Series 3? Ganska mycket. Du kommer inte att kunna ta ut en hel dag med endast LTE-användning utan något som BatteryPro i din väska. Men om du tränar och använder LTE så som Apple tänker det (Dvs. låter din Apple Watch bestämma när den hoppar mellan nätverk, snarare än att tvinga din iPhone till flygplansläge), bör du enkelt få liknande batterilivslängd som Series 2. 

Det är fortfarande inte fantastiskt, men jag vet ärligt talat inte hur Apple löser detta problem utan en revolution inom batteriteknik eller permanent flyttar till en större höljesstorlek. För mig är den mindre klockstorleken mer än värt avvägningen av några extra timmars batteritid. 

Det är också värt att notera att Apple har optimerat watchOS för att bättre återspegla batteriets förfall: Nu när du når 50% är det faktiskt 50% - den andra halvan av batteriförbrukningen (49% -1%) borde ta lika lång tid som första halvan, snarare än att dränera exponentiellt. 

Apple Watch 3 höljen och band 

Inte mycket att säga här, men några tankar får ni allt. 

Den nya Sport Loop är fantastisk, och jag kommer att skriva en fristående recension inom kort. Det är det lättaste och mest bekväma bandet Apple någonsin har skapat medan det fortfarande ser snyggt ut, kardborrstängningarna i kardborreform är solida och det är så mycket bättre att avvisa vatten än vävt nylon. 

Den nya guldfärgen är en kopparnyans som matchar den nya iPhone 8 och 8 Plus-nyansen. Det är halvvägs mellan klockans ursprungliga guldfärg och den nästan lilarosa guldfärgen från förra året. Jag älskar utseendet personligen och föredrar det väldigt framför förra årets guldmodeller. 

Ja, det finns en röd krona. Ja, det är för varje LTE-modell. Och ja, du kan täcka över det om du verkligen hatar det. Jag förväntade mig att inte gilla det mycket, men jag tycker mig till stor del likgiltig - möjligen för att jag bär klockan i omvänd riktning, vilket gör kronan mycket mindre märkbar när jag tittar på klockan. 

Series 3 LTE-modellen levereras med 16 GB lagringsutrymme. Mer utrymme för appar, mer utrymme för Apple Music när det dyker upp i oktober. 

Icke-LTE Series 3-modellerna får bara komposit på baksidan, snarare än den keramiska bakre uppgraderingen som alla Series 3 LTE-modeller får (och alla Series 2 också fick). Jag tror att det här är en slags rå affär med skillnaden i repor på keramik jämfört med kompositglas, men jag antar att det är att hålla priset i series 3 till ett rimligt pris. Betyder inte att jag måste gilla ett sämre material i ett annars överlägset hölje. 

Series 3:s höljesdesign är ungefär identisk med series 2 (och något större / tyngre än series 0/1), även om det keramiska underlaget har en allt så lite ökad läpp. (Ungefär djupet på två pappersark, enligt Apple.) 

Qi-laddning: Apple Watch använder en specialversion av Qi för sin magnetiska induktiva laddare. Som sådan kommer de flesta vanliga Qi-laddare (som de två optimerade för iPhone) inte att fungera med Series 3 Apple Watch, du kanske kan ha tur med detta om du köper en magnetisk Qi-laddare, men jag har inte kunnat att personligen bekräfta en som fungerar. 

Många människor frågade om högtalarsystemet: Apple har om designat hur högtalaren passar in i höljet, men det är samma grundhögtalare från series 2. Omarbetningen hjälper dock definitivt till i ljudprojektion. 

Apple Watch 3 för fitness 

Där Series 2 medförde en stor förbättring för träningsgrupper med stöd för GPS, är Series 3s höjdmätartillägg mindre av ett uttalande, men ändå välkommen. "antal våningar gått" har blivit lika delbart ett mått som steg på senare tid, och löpare och vandrare bör särskilt uppskatta att känna till hur högt de gått under ett långt pass. 

Den största träningsförbättringen är dock inte begränsad till series 3, och det är watchOS 4:s helt nydesignade hjärtfrekvensapp (för serie 1–3). Det är ett utmärkt sätt att få mer kontextuell information från klockan, snarare än att bara ta din puls i bakgrunden. 

En del av Apples framgång med fitness har inte bara varit att katalogisera data utan att få det att betyda något. Till exempel, så irriterande som stående notiser kan vara, betyder de något på ett sätt som "få 400 kalorier eller annars". 

Prestanda 

Zoom zoom zoom. Det är svårt att kvantifiera hur otroligt S3-processorn i Series 3 känns på grund av watchOS 4-förbättringar som gör att Series 2 känns - och ser ut - snabbare på skärmen. Men även om bristen på fördröjning inte är så dramatiskt uttalad som mellan serie 0 och 2, är den fortfarande förbättrad. 

Allt känns snyggare. Swiping känns lagg fritt för första gången i Apple Watch-historien - inklusive horisontella swipes för urtavlor, som brukade få min serie 0 att gråta. 

Jag har inte gjort för många akademiska tester mellan series 3 och series 2, men Siri, applanseringar och swipes visade den mest dramatiska förbättringen; Series 3 startar också om snabbare än series 2, men det är fortfarande en sovande björn i jämförelse med iPhone - de två gånger jag försökte starta om tog det nästan en minut respektive 40 sekunder. 

Programvara 

Jag har inga problem med att kora watchOS 4 till den bästa smartwatch-programvaran som finns just nu. Mellan iPhone-integrationen och alla appar och alternativ som erbjuds Apple Watch-användare krossar watchOS sin konkurrens genom att vara lätt att använda och lättare att förstå. 

LTE Series 3 Apple Watch lyfter den programvaran genom att göra den snabbare och mer lyhörd. Alla appar är snabbare, och Apple Watch:s nya S3-chip gör det möjligt att göra saker som en fullständig förhandsgranskning av din iPhones bakre kamera. 

Bara en shout out för Apple Watch's Camera Remote-app: Vad som började nästan som en gimmickfjärrkontroll i watchOS 1 har blivit ett otroligt kraftfullt andra skärmsverktyg för mobila filmskapare. Det faktum att jag kan ställa in en tagning, trycka på för att fokusera och ta foto eller video utan att någonsin röra vid min iPhone är en stor sak. Jag kunde se folk köpa klockan bokstavligen bara för videoövervakning och fotografering, och inget annat. 

Jämförelsetestning 

Om du är intresserad av hur Series 3 LTE jämförs med sina äldre syskon och icke-mobila Series 3-landsmän, är jag för närvarande mitt i jämförelsetester. Jag har precis plockat upp en series 3 GPS-bara klocka och planerar att spendera några dagar på att testa prestanda och batteri i helgen. Jag rapporterar tillbaka när jag har mer konkreta detaljer om batteriets livslängd, hastighet och andra anteckningar (men lämna gärna kommentarer nedan om du har ett specifikt test som du vill att jag ska prova!). 

Slutsats 

Series 3 Apple Watch med LTE är den bästa klockan som Apple någonsin har gjort. Det är också den mest bristfälliga: Även om det inte fanns problem med Wi-Fi, allt som involverar operatörer är smärtsamt. Om du kan hantera enstaka växling till flygplansläge har du en chans att kika in i framtiden. En värld där Apple erbjuder användarna en chans att utforska världen med bara AirPods och Apple Watch, ingen platta fullproppad med elektronik är nödvändig. 

Vi lever inte helt i den framtiden än. Även om det inte är hemskt är batteriets livslängd bara är okej. Siri-begränsningar hindrar Apple Watch från att vara lika fullfunktion som på iPhone. Och iPhone-LTE-handoff är inte så bra som det kunde vara. 

 Men om du är villig att hantera lite friktion för att leva i elden, kommer Apples Series 3 GPS + mobila 38mm-klocka så nära som vi någonsin varit. Det är jag säker på.