IPhone XR 

Köp en begagnad iPhone XR här 

 

IPhone XR är en budgetversion och billigare att införskaffa än den nyare iPhone 11. Den släpptes i september 2018 och är, tillsammans med den äldre iPhone 8, en prisvärd modell till mindre kostnad för dem som inte vill ha den allra senaste tekniken.  

 

Hela idéen med iPhone XR var att erbjudan så många kunder som möjligt och den har många funktioner som även iPhone XS också har. Färgerna som modellen går att få i är: (PRODUCT)RED, gul, vit, korall, svart och blå. Den har stöd för trådlös laddning (fungerar med Qi-laddare) och uppfyller kraven för klass IP67 i enlighet med IEC-standard 60529 (maxdjup 1 meter i upp till 30 minuter). IPhone XR har större skärm än iPhone 8 plus och ligger med sina 6,1 tum mellan iPhone XS (5,8 tum) och iPhone XS MAX (6,5 tum). 

 

IPhone XR har en "Liquid Retina" skärm med  lcdmed Multi-Touch och ips-teknik vars upplösning är 1792 × 828 pixlars  med 326 ppi. Precis om iPhone XS har den ingen hemknapp utan man använder swipe. Enligt Apple är Liquid Retina den mest avancderad LCD-skärm på marknaden och har True Tone som anpassar ljuset med omgivningen. Den har inte 3D Touch utan Haptic Touch. Istället för Touch ID har den Face ID för att låsas upp.  

 

En 8-kärning Nearal Engine av andra generationen med 7-nanometer A12 Bionic chip som är 15% snabbar en än A11 och 50% mer effektiv och snabbare.  Kärnan klarar upp till 5 biljoner operationer per sekund och använder maskininlärning som förbättrar användningen av appar. Kameran har en lins med 12 megapixel med vidvinkel och samma sensor för att får skarpare och mer detaljerade bilder precis som iPhone XS. Den har True Tone led-blixt med Slow Sync och optisk bild­stabilisering. 

 

IPhone XR har porträttläge med avancerad bokeh-effekt och möjlighet att justera skärpedjupet, något som bara de kameror med två linser hade tidigare. Med smart hdr för bilder så får man fina färger även vid dåligt ljus. 

Batteritiden är mycket bra. Upp till 1.5 timmar längre batteritid än iPhone 8 Plus och samtalstiden (trådlöst) är upp till 25 timmar. Surftid: upp till 15 timmar och Video­uppspelning (trådlöst) är upp till 16 timmar samt upp till 65 timmar vid ljud­upp­spelning (trådlöst). Kapaciteten på iPhone XR är 64GB eller 128GB och stödjer trådlös anslutning med Bluetooth 5.0 NFC med läsläge.