Fem Tips för att hålla din iPhone i skick 

 

Alla smartphones är känsliga och kräver underhåll - det gäller även iPhones. Skärmar kan spricka, man kan behöva byta batteri och tekniken kan strula. Här listar vi fem tips för att bibehålla din iPhone i gott skick! 

 1- Håll din iPhone uppdaterad 

Fördelarna med att ha den senaste versionen av iOS är många. Den absolut viktigaste är att ha en uppdaterad version faktiskt skyddar din iPhone mot hackare. Hackers letar konstant efter hål i operativsystem för att komma åt personlig data. Apples operativsystem är rigid och de åtgärdar säkerheten kontinuerligt med att fixa buggar och hål. Och, förutom att hålla telefonen mer stabil och säker så håller det även batteriet vid liv längre. 

 2- Använd touch ID och Face ID 

Det kan vara svårt att byta vanan från pinkoder till att faktiskt börja använda touch och Face ID, men det är väl värt det. Det är en mycket bra säkerhetsåtgärd - både mot hackers men även om du får din iPhone stulen.  

 3- Slå på tvåstegsverifiering på ditt Apple ID och iCloud 

Apple brukar med jämna mellanrum skicka notiser och påminnelser om att du ska slå på tvåstegsverifiering och detta med all rätt! Vi rekommenderar det också. Att få en sexsiffrig kod skickade till en eller flera enheter är ett väldigt bra sätt att dels hålla hackers borta men även att få tillbaka tillgången till appen om man har tappat bort sitt lösen.  

 4- Använd skal eller fodral och skärmskydd 

Smarphones är känsliga. Det gäller inte bara insidan utan även utsidan. Fukt, damm och stötar kan skada dem. Skärmskydd skyddar glaset emot repor och sprickor. Skal skydda mot stötar om man skulle tappa telefonen och fodral skyddar mot det mesta.  

 5- Kolla ditt batterianvändande 

Batterierna hos en iPhone slits över tid. Det går lätt att kolla hur ditt batteri mår om du går till Inställningar>Batteri>Batterihälsa. Funktionen gäller för modellerna från och med iPhone 6. Mätvärden så som: Kapacitet för toppbelastning syns även på batterihälsan. Ett värde som kan vara viktigare än kapaciteten.  

När batteriet fungerar bäst så att alla din appar stöds, då körs din telefon på normal toppbelastning och det ser du i meddelande. Om batteriet behöver bytas ut pga slitage så får man även en varning. Då fungerar fortfarande din iPhone med laddcyklerna blir kortare och om kapaciteten ligget på 79% och under, så får du varningen.