Facebook Pixel

En guide om begagnade mobiltelefoner

PCexpress vision är att erbjuda prisvärda och begagnade mobiltelefoner till marknadens allra bästa priser. Med en över femton års erfarenhet av att serva kunders mobiltelefoner, är vi idag ett av de mest kompetenta team inom mobilsegmentet. 


 

Allmänt om begagnade mobiltelefoner

Att köpa en begagnad mobiltelefon är bland det prismedvetna valet man kan göra. Samtidigt ibland ganska nervöst, eftersom det faktiskt handlar om en telefon som någon annan tidigare använt.  Du vill känna dig säker på att telefonen är intakt, ser schysst ut och funkar bra långt efter det att köpet gjorts. Här finner du bra tips och råd för dig som ska köpa bsegagnad mobiltelefon. Detta oavsett om du ska köpa en begagnad iPhone eller begagnad Samsung.

Det finns en hel del saker som du bör tänka på vid köp av begagnat och för begagnade mobiltelefoner är det därför extra viktigt att säkerställa att den verkligen är olåst och fungerar med det simkort som du äger idag. Du bör även vara på den säkra sidan genom att säkerställa serienumret eller imei-numret inte är spärrat, eller att mobiltelefonen är inloggat på gamla ägarens icloud eller samsung cloud-konto. Det kan kännas omständligt att kolla upp allt detta inför köpet av en begagnad mobiltelefon. Vi besparar dig denna möda när du väljer en trygg och pålitlig butik som iXpress, som redan vid inköp gjort grovgörat och kollat upp så att allt stämmer.

Varför köpa en begagnad mobiltelefon?

Det finns många fördelar med att köpa en begagnad mobiltelefon, exempelvis en begagnad Samsung eller begagnad iPhone. Här är ett par sådana exempel:

  • Det är billigare, du sparar en stor del som du kan använda för annat roligt
  • Du sparar miljön och återanvänder en fungerande produkt
  • En begagnad Samsung eller Iphone funkar oftast lika bra som ny
  • En telefon slits inte på samma sätt såsom övriga andrahandsvaror såsom begagnade kläder och fordon

En begagnad mobil kan du köpa ifrån de flesta begagnat/andrahandssajter från privatpersoner, men är du trygghetsnarkoman bör du istället överväga att köpa en begagnad mobiltelefon hos en mobilbutik. Hos oss på iXpress har du har ett större skydd som konsument och kan dra nytta av våra garantier och returer som du kan läsa vidare om på vår hemsida.

Begagnad Iphone

En av de mest populära begagnad mobiltelefonen är en begagnad iPhone. Här är variationen och sortimentet gigantisk. Vi erbjuder de flesta nyare samt äldre iPhone-modeller. Vare sig du söker en iPhone 6S eller iPhone 8, har vi rätt, begagnad iPhone för dig, servad och klar. Vi på iXpress har allra flesta mobiler du kan tänka dig. Hittar du inte någon specifik bland vårt sortiment? Kontakta oss.

Begagnad Samsung

En minst lika populära begagnademobiltelefonen är en begagnad Samsung. Vare sig du är intresserad av en begagnas Samsung av modellen Note eller av ”vanligare” modell, har vi detta. S7, S8, Samsung S9 med flera. iXpress har ett marknadens absolut största sortiment av begagnade Samsung-telefoner.

 

Batteri på begagnad iphone

Batterierna i alla våra mobiltelefoner har gåtts igenom grundligt och testats. Batterier som inte lever upp till våra högt ställda krav på kvalitet och livslängd byts ut. Vi ställer högre krav på våra batterier än de flesta andra butiker, inklusive Apple som har 80% batterihälsa.

 

Grades och skick på begagnade mobiltelefoner

När du letar bland vårt sortiment ser du att de begagnade mobiltelefonerna har Grades, exempelvis:

”Begagnad Samsung S8 64GB Grade A” eller ”Begagnad iPhone 7 32GB Bra skick”

Detta är en allmänt vedertagen mobilklassificering för begagnade mobiltelefoners kosmetiska skick. Oavsett klass så är alla komponenter i mobiltelefonerna fullt fungerande och genomgått tester av vår tekniker, detta gäller även batteriet. Man får även en funktionsgaranti när man köper en mobiltelefon som täcker dolda eller plötsliga fel som kan dyka upp under användingen. Garantin gäller dock ej fel som ytrepåverkan, vattenskada eller tappskada.

Här kommer en redogörelse på det kosmetiska skicket:

(A+) = Nyskick, absolut toppskick, inga repor, inga, bucklor, inga märken.

 

(A) = Väldigt Bra skick, Tecken på minimal användning, inga bucklor, kan finnas några obetydliga repor.

 

(B) = Bra skick, Ett skick de flesta är nöjda med. Kan finnas något märke eller repa. De är snygga i allmänhet och har fullt fungerande komponenter.

 

(A/B) = skicket kan vara mellan A och B

 

(C) = Använt skick, finns flera repor. Denna klass sätts på begagnade mobiltelefoner med tecken på normal, daglig användning. I övrigt fullt funktionella.

Detta gör oss unika

Det som gör oss unika är utan tvekan, vår vision. Men då kanske du tänker ”Vad innebär detta för mig?” och det är definitivt det vi vill redogöra för här och vill övertyga dig om – att vi är den allra bästa leverantören för just dig och dina behov.

Vi är experter på att särskilja bra begagnade mobiltelefoner från dåliga. Detta gör att vi idag kan garantera dig marknadens bästa service inom begagnad marknad. För det innebär att om du köper en begagnad mobiltelefon från oss, alltid får den kvalitet du betalar för (Se Grade-systemet) och inget annat. Detta till ett riktigt konkurrenskraftigt pris.

En annan viktig fördel är att vi idag har extremt pålitliga leverantörer som dessutom är Nordens största aktörer. Vi har gjort hästjobbet och sållat agnarna från vetet. Detta gör att du kan lita på att du får en begagnade originaltelefoner till rätt pris. Förutom detta är det absolut viktigaste för oss, att du som kund upplever vår kundsupport som det bästa möjliga. Avseende garantier på och returer av köpta telefoner, kan du alltid känna dig trygg med våra generösa villkor. Generositeten är vårt mantra och det vi brinner för. För oss är din nöjdhet vårt enda riktiga mått på framgång!

Vi vill med detta hälsa dig välkommen att kika i vår butik. Vi hoppas att du finner det du söker. Och om inte, hör gärna av dig!